U bent hier

Met een diploma kan ik doorgroeien bij de Marine!

10 april 2017

Hallo! Ik ben Christophe, militair en gelukkig getrouwd. Mijn vader zat bij de Marine, op mijn twintigste besloot ik dezelfde koers te varen. Voor ik bij de Marine ging, werkte ik nog een jaar in een industriële bakkerij. Daar had ik helaas geen enkele kans om door te groeien. Binnen Defensie bestond die mogelijkheid wel, omdat er met een duidelijke hiërarchie gewerkt werd.

In het secundair onderwijs studeerde ik informaticabeheer. Dankzij deze studie kon ik tien jaar lang -over heel de wereld- voor de Marine werken. Ik spendeerde mijn dagen toen steeds op het schip. Sinds enkele jaren werk ik in Brussel op de human resources dienst van Defensie. Hier ben ik verantwoordelijk voor de organisatiestructuren. Daar komt redelijk wat IT bij kijken.

Daarom besloot ik drie jaar geleden de opleiding bachelor in de toegepaste informatica te starten aan VIVES. Hierdoor verwerf ik meer kennis over mijn vakgebied en heb ik meer kans om door te groeien binnen Defensie. Ik zou me in de toekomst graag bezighouden met programmeren. Defensie koopt softwarepakketten aan die afgestemd dienen te worden op de organisatie. Dat is helemaal mijn ding!

De studie combineren met een fulltime job en een gezinsleven is geen evidentie. Des te meer wil ik bewijzen dat ik het kan! Ik hoop alvast binnen twee jaar mijn diploma op zak te hebben, dan kan ik verder timmeren aan mijn carrière.

10 april 2017