U bent hier

Van bedrijfsleider in de landbouwindustrie tot IT expert

9 mei 2017

Ik word vijftig dit jaar. Toen ik achttien was stopte ik met studeren, hoewel ik latijn-wetenschappen aankon in het secundair. Slechts zes weken hield ik de studie landbouwingenieur vol in Leuven. Ik was er niet klaar voor. Gelukkig had mijn vader een bloeiend bedrijf in de landbouwindustrie en kon ik daar aan de slag.

Ik bleef echter met de frustratie zitten dat ik nooit een diploma hoger onderwijs behaalde.

Ik bleef echter met de frustratie zitten dat ik nooit een diploma hoger onderwijs behaalde. In het jaar 1999 kocht ik mijn eerste computer aan. Ik was onmiddellijk aan het ding verkocht en besloot een opleiding tot programmeur te starten in avondonderwijs. De opleiding op zich was inspirerend, maar ik had zin in heel wat meer!

In 2006 werd het mogelijk de opleiding bachelor in de toegepaste informatica op afstand te volgen. Dolenthousiast schreef ik onmiddellijk in. Ik was blijkbaar de eerste! Vier jaar later - in 2010 - studeerde ik af. Vijfenveertig studiepunten per jaar verwerken was geen makkie.

Ik combineerde mijn studies steeds met mijn activiteiten voor het bedrijf van mijn vader. Toen mijn vader het bedrijf verliet werd ik opeens bedrijfsleider, tel daar nog eens drie opgroeiende tieners bij en probeer je in te beelden hoe weinig vrije tijd ik toen had! Van een sociaal leven was alvast geen sprake.

Mijn passie lag duidelijk in de IT sector, daarom besloot ik mijn eigen bedrijf langzaamaan af te bouwen.

Ik deed mijn stage bij Korazon. Dit is een bedrijf dat weboplossingen op maat biedt. Ze waren zeer tevreden van mij en boden me na mijn studies verschillende tijdelijke contracten aan. Daarna tekende ik voor onbepaalde duur. Op mijn 43ste ging ik dus opnieuw als werknemer aan de slag, daarnaast was ik nog steeds ondernemer. Mijn passie lag duidelijk in de IT sector, daarom besloot ik mijn eigen bedrijf langzaamaan af te bouwen.

Je zou denken dat het een groot risico was om als veertiger zo’n carrièreswitch te maken. Echter Korazon zag veel potentieel in mij omdat ik dankzij mijn ervaring als bedrijfsleider het reilen en zeilen van het bedrijfsleven uit mijn broekzak kende. Daarnaast bracht ik heel wat nieuwe klanten en projecten aan dankzij mijn eigen netwerk. Dat zijn natuurlijk de voordelen van mensen die al een eerste carrière achter de rug hebben.

Het maakt me elke dag gelukkig dat ik ervoor gegaan ben!

Op dit moment studeert mijn jongste dochter voor handelsingenieur. Ik ben blij dat ik haar kan helpen het pakket informatica te verwerken. Dit jaar doet ze op eigen initiatief een stage bij mij op het werk. Zo brengt mijn opleiding nu ook weer iets op voor mijn gezin. Het maakt me elke dag gelukkig dat ik ervoor gegaan ben!

 

Christophe Callewaert

 

9 mei 2017