U bent hier

Quidditch is de motivator voor mijn studies!

16 mei 2017

Ik ben Pauline, naast mijn studies aan VIVES hou ik me bezig met quidditch! Enkele jaren geleden was ik op zoek naar een nieuwe, uitdagende hobby. Als kind en tiener probeerde ik van alles uit, van zwemmen in een zwemclub tot rope skipping. Mijn zus overtuigde me zelfs met jiu-jitsu te starten! Ik vond echter nooit mijn ding. Tot een vriendin me uitnodigde op een quidditch training. Ik wist totaal niet wat te verwachten. In de eerste minuten van de training werd ik meteen verliefd op de sport. Een gemengde contactsport was precies wat ik nodig had! Het is puur fun en geeft me de nodige energie om mijn studies vol te houden!

Wat is quidditch nu eigenlijk?

Bij sommigen doet het onmiddellijk een belletje rinkelen, anderen hebben er nog nooit van gehoord. Quidditch, ook wel gekend als zwerkbal, is een sport gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling. Het is de sport van Harry Potter! Sommigen zien ons als een bende nerds die rondrennen op een bezem en met ballen gooien. Dat was een tiental jaren geleden misschien zo, toen stond de sport nog in kinderschoenen. Ondertussen is de sport uitgegroeid tot een internationale, zelfs intercontinentale sport. Het tofste aan de sport is de internationale community die errond gevormd is. Ik kan zonder twijfel zeggen dat ik vrienden over de hele wereld heb. Met deze vrienden heb ik dagelijks contact, ik kom hen op verschillende evenementen tegen.

Vrijwilligerswerk

De sport draait volledig op vrijwilligers. Ik ben zelf vrijwilliger op verschillende niveaus. Op lokaal niveau ben ik voorzitter van één van de Belgische teams, de Bruges Bridgebacks. Op nationaal niveau ben ik verantwoordelijk voor de Belgische competitie, waar zeven teams aan deelnemen die maandelijks een wedstrijd spelen. Daarnaast ben ik manager binnen de International Quidditch Association. Hier ben ik verantwoordelijk voor de opleiding en het testen van scheidsrechters van verschillende landen en continenten. Ik leid een team van twaalf mensen om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Ik werk ook mee aan de organisatie van de internationale toernooien. Vorige zomer was dat het wereldkampioenschap in Frankfurt. Eerstvolgende zomer is dat het Europees kampioenschap in Oslo.

Hoe speel je quidditch?

Quidditch is een combinatie tussen handbal, trefbal en rugby. Er staan per team zeven personen op het veld, maximum vier personen mogen hetzelfde geslacht hebben. Bekijk gerust onderstaande filmpjes eens!

https://www.youtube.com/watch?v=ZATpW-l8USg
https://www.youtube.com/watch?v=Z-trJSNL0Z4

Een sport combineren met werken en studeren!

Sport is voor mij de beste manier om te ontspannen tijdens het studeren. Ik wil andere studenten motiveren om te starten met quidditch. De sport verbetert het concentratievermogen en geeft veel positieve energie!

Mijn tip van de dag!

Zoek een passie waar je volledig voor kan gaan en gebruik dit als motivator voor je studie!

 

Pauline Raes

16 mei 2017