U bent hier

De zussen Margot en Lore Assez zijn samen op weg naar hun bachelordiploma!

24 mei 2017

Margot startte aan VIVES in 2016 en studeert bachelor in het office management, Lore vatte in 2014 haar bachelor in het sociaal werk aan. Met veel plezier brengen ze hun verhaal!

 

Kunnen jullie elkaar vaak helpen met de studies?

Margot: “Neen eigenlijk niet, we hebben totaal andere vakken (lacht).”

Lore: “Toch wel, ik kan goed werken met toledo en square! Ik moet daarover af en toe uitleg geven aan mijn zus. Vakinhoudelijk verschillen onze opleidingen inderdaad erg veel.”

 

Margot, was jij aan je studie begonnen als je zus niet studeerde aan VIVES?

Margot: “Neen, ik wist niet dat dat kon via afstandsonderwijs.”

 

Lore, hoe ben jij dan terecht gekomen bij VIVES?

Lore: “Ik werk in het OCMW van Roeselare, ik verzorg daar de administratie. Via collega’s kreeg ik te horen dat je bij VIVES vanop afstand kan studeren. Dit leek me een goed idee omdat ik op die manier mijn job kan blijven doen. Door de studie bachelor in het sociaal werk kan ik mijn job op termijn nog beter doen. Daar is mijn werkgever erg tevreden mee!"

 

Hoe valt de combinatie werken en studeren mee?

Lore: “Planning is essentieel! Door een gebrek aan tijd raak ik soms in paniek. Ik volg ook nog muziekschool, ook dat nog (lacht). Ik schopte het toch al tot in het derde jaar, langzaamaan raak ik ervan overtuigd dat mijn diploma binnen handbereik ligt."

 

Margot, neem jij evenveel hooi op de vork als je zus?

"Ik heb iets meer tijd. Ik studeer hele dagen van thuis uit. Op donderdag ga ik helpen als vrijwilliger in het OCMW van Roeselare. Ik werk op dezelfde afdeling als Lore. Daar doe ik kleine administratieve taken. Zo doe ik al wat praktijkervaring op tijdens mijn studies."

 

Wat zijn jullie droomjobs?

Margot: “Als afstudeerrichting koos ik voor het keuzetraject medical officer. Je moet dan vooral medische terminologie instuderen. Dit is het perfecte traject om aan de slag te gaan aan het secretariaat van een ziekenhuis of om bij de dokter te werken. Eerste wilde ik in de toeristische sector te werken, echter dit lukt medisch momenteel niet. Ik heb een erfelijke aandoening, die tast de spieren van de onderste ledematen aan. Mijn gangpatroon loopt anders dan bij andere mensen. Daarom zou ik graag een leuke bureaujob doen.”

Lore: “Mijn bedoeling is om maatschappelijk werker te worden en te veranderen van functie op mijn huidige job. Ik ben vertrouwd met de omgeving, ik werk er al zeven jaar. Ik wil meer met mensen werken. Budgetbeheer en schuldenregeling boeien me wel.”

 

Komen jullie samen naar het examencentrum te Kortrijk?

Lore: ”Aangezien Margot zelf niet zo mobiel is leggen we samen examens af. Het is ook gewoon erg gezellig met z’n twee (lacht).”

 

Margot, krijg jij genoeg ondersteuning van VIVES uit?

Margot: “Ik moest op gesprek bij mijn studie- en trajectbegeleider. Deze verzekerde mij dat ze mij in het examencentrum steeds zouden assisteren wanneer nodig. Naast examens afleggen kan ik in principe alles vanop afstand en heb ik dus geen hulp nodig.”

 

Zijn jullie erop gebrand vriendschappen op te bouwen met andere studenten?

Lore: “In de twee eerste jaren waren er nog contactmomenten. Ik maakte toen heel wat vrienden. Na het examen gaan we nu nog steeds samen aperitieven in Bistro ‘t Forum. Soms gaan we ook samen naar Kortrijk centrum of bijvoorbeeld naar de kerstmarkt."

 

Hebben jullie veel last van examenstress?

In koor: “Ja!”

Margot: “Ik denk altijd dat ik ga buizen! Uiteindelijk komt het toch steeds goed. Praten met Lore vlak voor het examen stelt mij op mijn gemak. Ze moedigt me aan!”

Lore: “Ik studeer gewoon en dan denk ik: ‘We zien wel!’ Ik volg het voltijds studieprogramma, wat vijfenveertig studiepunten inhoudt. Dit jaar heb ik slechts één herexamen. Dat geeft me vertrouwen. Voor mondelinge examens lig ik wel wakker!”

 

 

 

24 mei 2017