U bent hier

Niels Van Pamel, student afstandsonderwijs, debuteert met thriller ‘De moord op Sneeuwwitje’

17 november 2017

Een deel van de thriller van Niels speelt zich af in het centrum van Oostende. Hier staat hij in de Adolf Buylstraat. (Foto BVO)

Het loont net iets meer dan anders om een kijkje te nemen in de dagbladhandel. Sinds kort ligt de thriller ‘De moord op Sneeuwwitje’ van onze topstudent Niels Van Pamel in de rekken. Dit literair werk betekent het debuut voor Niels Van Pamel (24). "Ik startte eerder al met het schrijven van heel wat (fantasie)verhalen. In De moord op Sneeuwwitje heb ik mijn tanden gezet, het is een echte thriller. Eva speelt een belangrijke rol in het verhaal. Haar moeder is gestorven. Het meisje blijft achter met haar stiefmoeder Rayna en Aimé, de bediende die haar vader heeft aangeworven. Op zekere dag vertrekt haar vader op zakenreis. Op Valentijnsdag 2017 wordt Eva's lijk door een poppenmaker in Oostende gevonden. Commissaris Sarah Devriese en haar team van inspecteurs worden op het onderzoek gezet. De zoektocht naar verdachten en motieven wordt gestart, en dat met slechts één aanknopingspunt: een appel. De verwijzing naar het sprookje van de gebroeders Grimm is geen toeval. Ik ben enorm gefascineerd en geïntrigeerd door sprookjes. Een boek schrijven waarin sprookjesfiguren voorkwamen, leek mij erg aantrekkelijk. De inspiratie stamt uit een bizar krantenartikel dat maanden geleden verscheen. Het leek een fantastische gelegenheid om daarrond een moordverhaal op te bouwen.”

 

“Mijn schrijverstalent ontsproot al tijdens mijn middelbare studies in het Onze-Lieve-Vrouwecollege (Petrus & Paulus Centrum). Het is alleen maar beter geworden sinds mijn opleiding bachelor in het onderwijs (Nederlands) aan VIVES. Daar was ik verplicht heel wat boeken te lezen, en werd ik getraind in de literatuur. Momenteel verzorg ik als Okan-leerkracht lessen aan anderstaligen in Petrus & Paulus West, maar je bent nooit te oud om te leren. Ik studeerde reeds natuurwetenschappen in afstandsonderwijs, momenteel is Frans aan de beurt. Doordat ik in mijn jeugd veel in Oostende vertoefde, is de voeling met de Stad aan Zee groter dan met welke andere stad dan ook. Daarom komt de uitgaansbuurt van Oostende aan bod in mijn boek. De omgeving rond de Langestraat is ook een prima uitvalsbasis voor eventuele vervolgverhalen. Er is veel te beleven. Maar zover is het nog niet. Nu is het wachten op de reacties op mijn eerste echte volwaardige thriller!”

 

Het boek “De moord op Sneeuwwitje” van Niels Van Pamel is uitgegeven door Boekscout. Uitvoering paperback. Verkoopprijs: 19,50 euro, gratis verzending in Nederland en België. Info bij de auteur op niels.vanpamel@hotmail.com. Ook te bestellen via de site Boekscout.nl. Daarnaast is het boek ook te koop bij Standaard Boekhandel.

 

17 november 2017