U bent hier

Hilde Pauwaert vindt haar motivatie om te studeren in haar kinderen!

20 december 2017

Wat studeer jij bij VIVES op afstand?

Ik studeer bachelor in de vroedkunde.

Waarom koos je voor deze opleiding?

Ik ben gepassioneerd door kinderen en geboortes! Ik maakte het zelf zes keer mee.

Hoe combineer je een gezin met zes kinderen met je studies?

Mijn drie oudste kinderen zitten al op kot. Dan lopen er thuis nog twee pubers rond van vijftien en twaalf jaar. Mijn kleinste kindje is drie jaar. Mijn kinderen zijn de drijfveer voor mijn studies. Ze gaan zelf naar school en moeten heel hard werken om goede punten te behalen. Daarnaast hebben ze last van examenstress! Het is voor mij super tof om dit zelf ook te ervaren. Ik begrijp mijn kinderen hierdoor veel beter. We ervaren dezelfde hindernissen tijdens het studeren en dezelfde vreugde na een geslaagd examen.

Wanneer heb je tijd om te studeren?

Ik studeer terwijl ik naar de bakker wandel (lacht)! En natuurlijk als mijn kinderen naar school zijn of naar de kinderopvang. Het is niet gemakkelijk, echter blijkbaar wel haalbaar aangezien ik voor enkele vakken al geslaagd ben.

Waarom ben je opnieuw gaan studeren?

Ik wilde graag iets voor mezelf doen! En natuurlijk is vroedkunde helemaal mijn ding. Ik ben de ervaringsdeskundige bij uitstek. Mijn omgeving zegt al jaren dat deze opleiding helemaal iets voor mij is. Ik heb al een diploma leerkracht wiskunde, fysica en godsdienst. Op zich heb ik geen diploma meer nodig, echter opnieuw studeren geeft me kracht en energie.

Welke tips heb je voor je medestudenten?

Laat het huishouden af en toe maar eens los! Maak tijd om je eigen ambities waar te maken. Elke dag koken hoeft niet. Je kan tegenwoordig gezonde afhaalmaaltijden kopen, dat bespaart je veel tijd. Of kook zeer grote porties, dan zit je diepvries goed vol voor op de drukke momenten! Bouw daarnaast een goed sociaal netwerk uit. Als je opnieuw gaat studeren zal je regelmatig nood hebben aan opvang voor je kinderen!

Hoe hou je contact met je medestudenten?

In het begin was ik bang van skype en facebook. Echter het blijkt nu wel een goed hulpmiddel te zijn om te communiceren met medestudenten. De discussiefora met de docenten werken ook goed. Als een student een vraag heeft zet hij of zij dit op het forum. De studenten discussiëren eerst onderling, daarna geven de docenten tips. Ze bevestigen uiteraard ook de juiste antwoorden.

Waar zou je graag willen werken?

Ik zou graag aan de slag gaan als zelfstandig vroedvrouw. Borstvoeding interesseert me, ik vind het interessant om dit te begeleiden. Zelf heb ik hier natuurlijk de nodige ervaring in.  

20 december 2017